Az Ősz színtípusok közül az Ősz-Nyáron (lágy Ősz) a meleg színek világosabb, legtörtebb árnyalatai mutatnak legszebben. A legritkább színtípusnak mondható. Választékos, finom elegancia jellemzi őket, ami cseppet sem meglepő, hiszen ők az igazi „bézs-királynők”, a világos: homok, bézs, teve, aranybarna árnyalatok tökéletesen illeszkednek természetes adottságaikhoz.

De lássuk, milyen természetes külső tulajdonságok jellemeznek, ha ebbe az évszaktípusba tartozol?

Hajszíned: leginkább szőkésbarna, kis arany beütéssel, konyak színű.

Bőröd tónusa: világos, meleg bézs, kis barackos felhanggal. 🙂

Szemed: leginkább aranybarna, világos zöldesbarna, fakó mogyoróbarna, vagy türkiz színű.

Legjellemzőbb színeid: bézs, a tejeskávé, a barna, a terrakotta, az indiai sárga és a pasztell (mályva) piros/rózsaszín. Jól áll az azúrkék, hárszöld, algazöld és olívazöld is.

Alapszíneid:  a világos színek közül a teveszín, a halvány barack és a szürkészöld, sötétebbek közül a mahagóni és minden színek jolly jokere, a mély tengerészkék, vagyis navy kék.

Kerüld el: a hideg és a túlságosan erőteljes, sötét színeket. Hasonlóan a meleg Ősz típusokhoz (lásd előző cikk) a hófehér, fekete, szürke, pink és lila árnyalatok szintén nem előnyösek számodra.

Sminkszíneid: földszínek, finom, halvány, barackos árnyalatok, aranyló beütéssel.

Ideális nemesfém színek: a világosabb arany és bronz árnyalatok.

 

Az Ősz-Nyár (lágy Ősz) színtípusnak megfelelő árnyalatok és szettek

 

A nem túl népes Ősz-Nyár tábort erősíti a zseniális hangú énekesnő, Adele. Adele, aki fiatal kora ellenére (még mindig csak 30) szinte minden rangos szakmai díjat besöpört már, egész Grammy-arzenált mondhat magáénak.

Az 1. sz. fotón Adele színtípusának megfelelő színekben látható. Gyönyörűen mutatnak rajta a pasztell barnák-bézsek, a borsózöld, a sötétkék alapon arany és zöld mintás ruha. A bal felső fotón hajának konyak árnyalata telitalálat, szerintem ezzel a hajszínnel a legszebb. Hozzá kell tennem, hogy kevés olyan felvétel található róla, ahol minden részlet (hajszín, smink, ruha) tökéletesen stimmelne. Viszont azt is tegyük hozzá, hogy Adele színpadi ember, akinek koncertek, különböző fellépések alkalmával is abszolút láthatónak és észrevehetőnek kell lennie, tehát a smink és ruhának ehhez is alkalmazkodnia kell. A fotózások és magánélet természetesen más eset. Adele védjegye a fekete tusvonal, gyakran látható feketében és szereti a hideg színű rúzsokat. 🙂

1. sz. kép – az Ősz-Nyár színtípus számára előnyös színekben

 

A 2. sz. fotó képein egyrészt vagy a hajszíne + rúzs túlságosan hideg árnyalatú, vagy egyszerűen túl sötét, illetve az ezüst árnyalatú kiegészítők helyett az arany színűek sokkal előnyösebbek számára.

2. sz. kép – az Ősz-Nyár típus számára kevésbé előnyös színekben

 

A 3. sz. fotón pedig a fekete ruha példáját szeretném ismételten bemutatni. Ha egyébként nem illik színtípusunkhoz (mint például egy lágy Ősz esetében) kevésbé hangsúlyos az „ütközés” ha az anyag mintázata áttört, netán csipke és nagyon sokat nyom a latban, ha a nyakat-dekoltázst szabadon hagyja, tehát távolabb helyezkedik el a sötét szín az arctól.

3. sz. kép – Ősz-Nyár típus és a fekete – előnyösebb, ha a minta áttört, csipke és szabadon hagyja a nyakat-dekoltázst

 

Adele már 4 éves korában megismerkedett a zene alapjaival, ekkor kezdett énekelni. Saját elmondása szerint gyerekkorában olvasás helyett is inkább énekelt. Zenei tanulmányait a híres BRIT School-ban végezte, ahol többek között Leona Lewis is osztálytársa volt. 16 éves korában írta meg első dalát és akkoriban az énekesnői karriernél sokkal vonzóbb volt számára a menedzselés, más kezdő előadók szakmai karrierjének beindítása.

Ettől a reménybeli karriertől térítette el egy barátja, aki feltöltött róla egy demofelvételt a MySpace-re, ahol énekesnőként került köztudatba és aratott hatalmas sikert. Ezután futott be egy hívás az XL kiadó fejétől, mely céghez aztán a 18 éves Adele leszerződött. Az igazi áttörés 19 éves korában, a Hometown Glory c. dalával jött el és ettől fogva nem volt megállás. Első Grammy-díját 2009. februárjában nyerte, mint a „legjobb új előadó”, valamint „legjobb női popénekesnő”.

Adele második stúdióalbuma, a  21 2011. januárjában jelent meg és ez végképp vitathatatlan világsztárrá avatta a fiatal énekesnőt. Az album dalait az akkori párjával való szakítás inspirálta és ennek olyan világslágereket köszönhetünk, mint a Rolling in the Deep vagy a Someone like You. Igazi díjesőt hozott számára ez az album.

A következő évben jelentette be Adele, hogy közreműködik a 23. James Bond film betétdalának elkészítésében, 2012. október 5-én jelent meg a Skyfall, mely révén immár a Golden Globe és Oscar-díjak is felkerültek az egyébként sem szegényes díj-listára.

Harmadik stúdióalbuma, a 2015. novemberében látott napvilágot és újabb eladási rekordokat döntött meg. A Hellot óránként egymillióan nézték meg a Youtube-on.

A 21 és 25 albumok között 2012-ben Adele-nak gyermeke született, akit a nyilvánosság teljes kizárásával nevelnek férjével, Simon Koneckivel.

Karrierjének most egy csendesebb időszaka zajlik, bár júniusban már olyan hírek láttak napvilágot, hogy néhány dalt már megírt a – tervek szerint – 2019. karácsonyára boltokba kerülő, negyedik nagylemezére.

Az előző cikkhez hasonlóan most is szavazással – köszönöm, akik szavaztak múltkor! – szeretném eldönteni a következő bejegyzés főszereplőjét, ha van kedvetek, szavazzatok most is! Köszönöm előre is! 🙂

 

Melyik Ősz-Tél híresség legyen a példa a következő cikkben?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Színes üdvözlettel:

Éva – Ava Styling – ha színtanácsadásra szeretnél időpontot egyeztetni űrlapon, e-mailben is megteheted, a következő linken: