Tél-Nyár, vagyis hideg Tél. Angolul True Winter. Tisztán hideg színtípus, akiknek a színek meleg változatai egyáltalán nem állnak jól, ő az, aki „rossz” szín hatására betegesen besárgul. Ez persze a többi Tél (hideg) típusra is igaz, de a hideg Tél típusokra talán leginkább. Színei kevésbé élénkek, mint a Tél-Tavaszé és nem olyan mélyek, sötétek, mint a sötét Télé. Jól állnak neki a fényes, jeges árnyalatok, az erőteljes színkontrasztok, mint a fekete-fehér,  fekete-piros, fekete-sárga stb., de előnyösek számára a monokróm összeállítások, amikor is ugyanannak a színnek a világosabb-sötétebb árnyalatait viseli magán.

Hogy milyen természetes külső adottságok jellemeznek, ha ebbe az évszaktípusba tartozol?

Hajszíned: hamvas barna, hamvas szőke (platinaszőke).

Bőröd tónusa: világos, hideg rózsaszínes árnyalatú, világos hideg bézs és gyakran megfigyelhető kékes alaptónus.

Szemed: hideg kék, szürkéskék, kékeszöld vagy sötétbarna, jellemző, hogy a szemfehérje elüt az írisz színétől.

Legjellemzőbb színeid:  világos, telített, hideg citromsárga, piros, rubin- és bíborvörös, hideg kékek, a királykéktől az ultramarin kékig, ibolyák, lilák, zöldek, a türkizzöldtől a smaragdzöldig. A hideg színek világos, telített, jeges árnyalatai, mint a halvány rózsaszín és lila, a világoskék és vízzöld.

Alapszíneid: hófehér, ezüst, szürkék, fekete és a minden színtípus számára megfelelő navy kék.

Kerülendő színek: a meleg, tompa, tört színek és árnyalatok (sárgás bézs és krémszínek, barna, narancs és társai)

Sminkszíneid: arcpirosítód mindig hideg árnyalatú legyen, rózsaszínes-pinkes és ragyogó, soha ne használj barnás/bronzos árnyalatokat. A szempillaspirál legyen igazi, vampos fekete, de jöhetnek a ragyogó, hideg, sötétkék, sötétlila árnyalatok is akár, a barna nem ajánlott! Szemhéjpúder esetén is ugyanezek a szabályok mérvadóak, a bézs, arany és földszínű palettákat nem neked találták ki. A hideg, élénk színekből érdemes válogatni: smaragdzöld, azúrkék, lilák, grafitszürke és társai lesznek a hozzád illőek. Jöhet az ezüstös csillogás is. Rúzsból jöhet a klasszikus tűzpiros, pink, rózsaszín, ciklámen, rubin – a barackos, lazacos, barnás árnyalatok nem előnyösek.

Ideális nemesfém színek: ezüst, fehérarany

A Tél-Nyár, vagyis hideg Tél színtípus legjellemzőbb színei

 

Betűzné a Gabbanát? Ez az egyik kedvenc beszólásom az Ördög Pradát viselből és amely kérdésről azonnal Anna Hathaway juthat eszünkbe, aki a filmben rút kiskacsából gyönyörű hattyúvá változott a rettegett divatguru, Miranda Priestly asszisztenseként. Bénázással, botladozással indul, majd profi, sőt nélkülözhetetlen munkaerővé növi ki magát, aki aztán mégis leválik a „gonosz mostoháról”. (Meryl Streep szenzációs volt ebben a szerepben is! :D) Igen, igazi Hamupipőke-sztori, bármikor, bármennyiszer képes vagyok újranézni és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem állok egyedül.

Anne Hathaway még mindig csak 36 éves (lesz, novemberben) Andrea Sachs szerepét 24 évesen játszotta el. 1982-ben, New Yorkban született, Gerald Hathaway ügyvéd és Kate McCauley színésznő gyermekeként. Édesanyja hatása, hogy végül ő is a színészi pálya felé fordult. Előbb angol szakon hallgatott több szemesztert a Vassar főiskolán, majd a New York Egyetemen folytatta tanulmányait. Tagja volt a Barrow színtársulat színész programjának, tehát képzett színházi színész és bevallottan jobban is kedveli a színpadi szereplést a filmeknél.

Előnyös színekben

 

Előnyös színekben II.

Színészként 1999-ben, egy tévésorozatban debütált, majd 2001-ben Julie Andrews partnereként megalapozta karrierjét a Neveletlen hercegnő című filmmel.  Ettől kezdve szerep szerepet követett. 2009-ben már Oscar-díjra is jelölik, a Rachel esküvője c. filmben nyújtott alakításáért, de a díjat végül 2013-ban, mellékszereplőként a Nyomorultak Fantine szerepéért kapja meg. Színészi stílusának elemzésekor Judy Garland és Audrey Hepburn legendás színésznők neve merül fel, ő maga Hepburnt tartja kedvenc színésznőjének, míg példaképének Meryl Streepet.

Nos, amikor megállapíthatjuk, hogy van jobb választás is. 🙂 De még a meleg, paprikapiros inggel, vörösesbe hajló hajszínnel is bájos, de az arany-sárgás tincsek meleg smink- és ruhaszínekkel nem az ő világa. Mint, ahogy a bézs-pasztell árnyalatok sem.

2012 óta házas, 2016-ben született meg eddig egyetlen gyermeke, a kisfia, Jonathan.

Személy szerint nagyon kedvelem, értem is a nagy elődökhöz való hasonlítást, van egy régimódi bája, ami nagyon jól áll neki. 2015-ben Oscar-gála háziasszonyaként is bizonyíthatott, James Franco oldalán.

Titkon azt várom, hogy valahogy frappánsan megoldják, hogy a Pradának legyen egy jól sikerült 2. része is. 🙂

A következő cikk főszereplőjének kiválasztásában is szeretném segítségeteket kérni, alább szavazhattok!

 

Melyik Tél-Ősz híresség legyen a példa a következő cikkben?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Éva – Ava Styling