Femme Fatale, vagyis a végzet asszonya. A Tél típusok közül a Tél-Ősz, vagyis sötét Tél típusok kapcsán ugrik be leghamarabb ez a jelző. Megjelenésük drámai, kissé színpadias, a tiszta, élénk, vibráló színek együttesen hatnak a mély, sötét árnyalatokkal. A Tél típusok közül rajtuk áll legjobban a fekete, igazi éjkirálynők. A smink esetükben alapkellék és színválasztás terén sem kell finomkodni. Lényeges, hogy hideg színeket válasszanak, a meleg, rozsdaszínbe hajló smink őket tudja leginkább „beteggé tenni”, mert szó szerint sárgulnak és nem az irigységtől. 🙂

Nézzük, milyen természetes külső adottságok jellemeznek, ha ebbe az évszaktípusba tartozol?

Hajszíned: sötétbarna vagy fekete.

Bőröd tónusa: hideg bézs, olíva, hideg barna. Ha Tél-Ősz típus vagy, bőröd lehet sápadt, sőt sárgás, de ez nem jelenti azt, hogy a meleg, őszi színek fognak jól állni, sőt ezek hatására még inkább sárgásnak tűnhet az arcszíned.

Szemed: általában sötétbarna, esetleg olajzöld.

Legjellemzőbb színeid: világos, telített sárgák, melyek az alaptípushoz (Tél-Nyár) képest kissé eltolódnak a melegebb sárgák felé. Jól állnak a közepesen sötét vagy sötét telített árnyalatok, de a Tél-Nyár liláskékjein kívül a melegebb zöldeskékek is jól mutatnak rajtad. Legjellemzőbb előnyös színeid: bordói vörös, sötét viola, püspöklila, sötét fenyőzöld és a sötét azúrkék.

Alapszíneid: hófehér, fekete, a tiszta szürke árnyalatok (nagyon jó a sötétebb, grafitszürke is!) A navy kék természetesen rajtad is jól fog mutatni.

Kerülendők: a meleg, tompa, tört színek: a krémszín, a bézs, az ekrü, barna, narancssárga, a khaki stb.

Sminkszíneid: arcpirosítód mindig hideg árnyalatú legyen, rózsaszínes-pinkes és ragyogó, soha ne használj barnás/bronzos árnyalatokat. A szempillaspirál legyen igazi, vampos fekete, de jöhetnek a ragyogó, hideg, sötétkék, sötétlila árnyalatok is. A barna nem ajánlott! Szemhéjpúder esetén is ugyanezek a szabályok mérvadóak, a bézs, arany és földszínű palettákat nem neked találták ki. A hideg, sötét színekből érdemes válogatni: fenyőzöld, azúrkék, lilák, grafitszürke és társai lesznek a hozzád illőek, a drámai, füstös szemsmink is jól állhat, próbálkozz vele! Jöhet az ezüstös csillogás is. Rúzsból jöhet a klasszikus tűzpiros, pink, rózsaszín, ciklámen, rubin – a barackos, lazacos, barnás árnyalatok nem előnyösek.

Ideális nemesfém színek: ezüst, fehérarany

A Tél-Ősz színtípus számára előnyös színek

 

A sötét Tél típus „elbírja” a feketét, arc közelében is. Mint, ahogy az alábbi fotó is mutatja. :-.)

 

Malena…nos, én ekkor tanultam meg Monica Bellucci nevét. Hogy miért? Mert 2001-ben Koltai Lajosnak Oscar-jelölést hozott Malena, ő volt ugyanis a film operatőre. Emiatt nagy volt a várakozás és a sokszor ismételt filmkockákban megmutatkozott az akkor 36 éves, szépsége teljében lévő Monica Bellucci vonzereje. Gyönyörű, hosszú, szinte fekete hajával, homokóra alkatával nem csak a film főszereplő kamaszát bűvölte el, hanem az egész világot.

Monica Bellucci szereti a feketét, a fekete-fehér összeállításokat, a hangsúlyos sminket. Ritkán mutatkozik előnytelen színekkel, de néhányszor azért sikerült lencsevégre kapni így is. Hajának egyáltalán nem tesz jót a vörös, szőkén sem az igazi. A tompa és meleg színű ruhák szintén tévutas megoldások. Esetében a nude, szinte láthatatlan színű rúzsok helyett sokkal jobb az erőteljes árnyalat, például klasszikus piros.

 

Monica Bellucci 1964-ben született Olaszország Umbria tartományában. Jól tanult, ügyvéd szeretett volna lenni. Modellkedéssel kereste meg a tandíjra valót, de aztán ezzel olyan sikereket ért el, hogy változtatott eredeti elképzelésén. Modellként lett sikeres, de hamarosan a színészet felé fordult, színi tanulmányokba kezdett. 1996-ban már nyert egy César-díjat a Szerelmi fészek c. filmben nyújtott alakításáért, de a nemzetközi áttörést a már említett Malena c. film hozta meg számára.  2004-ben Mel Gibson őt kérte fel nagyszabású filmje, A passió egyik főszerepére. A Jézus utolsó óráit feldolgozó filmben Mária Magdolna szerepét játszotta. Vincent Cassel francia színésszel 14 évig élt házasságban, két lányuk született. A házasság 2013-ban válással végződött és azóta elég nagy a csend körülette, mind szakmai, mind magánéleti vonatkozásban.

Már világhírű színésznőként adta nevét és arcát a Sicily nevű parfüm reklámkampányához. A Dolce & Gabbana nem is választhatott volna jobban, neve a Malena miatt összefort Szicíliával és hosszú, sötét hajával, sötét szemével, nőies alkatával igazi olasz, déli szépségideál. Megjegyzés: a parfüm tökéletes, nem mindennapi illat, nem illeszkedett a mostani trendbe és ezért a múlt idő. Sajnos már nem gyártják, amit parfümkedvelőként hatalmas hibának tartok.

Ezzel a bejegyzéssel végére értem a Tél összes altípusának is, jönnek a Tavaszok! 🙂 A Tavasz-Nyár, vagyis világos Tavaszokkal kezdem.. Szeretném ismét egy híresség példáján bemutatni a színtípust, kérlek szavazzatok!

 

Melyik Tavasz-Nyár híresség legyen a következő cikk példája?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Üdvözlettel:

Éva – Ava Styling