Havas, téli táj, szikrázó napsütés, színes overallokba öltözött társaság, mely éppen felcsatolja a színes lécekre, a színes sícipőket. Fejükön mindenféle tarka sapka, a kezeken színes kesztyűk és a ragyogó téli napsütést ellensúlyozandó fekete-kék-lila színű lencsék védik a szemeket. Ugye látod magad előtt a képet? 🙂

Nagy, színes kavalkád, mely mégis egységet alkot, a keretet a szinte acélosan csillogó havas lejtők és a felhőtlen kék ég adja. Talán ez a hangulatkép fejezi ki leginkább a Tél-Tavasz, vagyis élénk Télnek nevezett színtípus karakterét. Hideg, de mégis vibráló. Ellentétes színhatás, ragyogó kontrasztok jellemzik ezt a típust, akik igen szerencsések, hiszen számtalan variációban viselhetik magukon a más, nem élénk típusokon szinte „bohóchatású” színkombinációkat is. Nekik ez a természetes közegük.

Milyen természetes külső adottságok jellemeznek, ha ebbe az évszaktípusba tartozol?

Hajszíned: sötétbarna, fekete, ritkábban nagyon világos szőke, idősebb korban ezüstszürke.

Bőröd tónusa: szinte tejfehér porcelán, bézs vagy világos olíva.

Szemed: élénk kék, zöld, zöldesbarna vagy ragyogó mogyoróbarna. Szemszíned igen feltűnő lehet, a szemfehérje sokszor hófehér és élesen elüt az írisz színétől.

Legjellemzőbb színeid: az alaptípus, hideg télhez képest picit eltolódhatnak a meleg színek felé: tűzpiros, élénk rubin, ciklámen, pink, azúrkék, smaragdzöld, élénk citromsárga.

Alapszíneid: hófehér, fekete, ezüst, grafitszürke és a jolly jokernek számító navy blue.

Kerülendő: a meleg, tompa, tört színek és árnyalatok (sárgás bézs és krémszínek, barna, narancs és társai)

Sminkszíneid: arcpirosítód mindig hideg árnyalatú legyen, rózsaszínes-pinkes, a barackos-barnás árnyalatok és bronzosító kifejezetten nem ajánlott. A szempillaspirál legyen igazi, vampos fekete, de jöhetnek a sötétkék, sötétlila árnyalatok is, a barna ebben az esetben sem opció! 🙂 Szemhéjpúder esetén is ugyanezek a szabályok mérvadóak, a bézs, arany és földszínű palettákat nem neked találták ki. A hideg, élénk színekből érdemes válogatni: smaragdzöld, azúrkék, lilák, grafitszürke és társai lesznek a hozzád illőek. Rúzsból jöhet a klasszikus tűzpiros, pink, ciklámen, rubin – a barackos, lazacos, barnás árnyalatok nem előnyösek.

Ideális nemesfém színek: ezüst, fehérarany

A Tél-Tavasz, vagyis élénk Tél színtípus jellemző legjellemzőbb színei

 

A jellemzők után rátérhetek a mai cikk „főszereplőjére”, aki nem más, mint Courtney Cox. Szinte biztosra veszem, hogy legtöbben a Jóbarátok című sorozatból emlékeztek rá. Elsőként nekem is ez ugrott be. Na, de ezért is szeretem a blogírást, mert menet közben szembesülök egyéb tényekkel is, olyanokról, amikről nem is tudtam, hogy tudok. 🙂 Mert Bruce Springsteen Dancing in the dark c. dalának klipjéből nagyon is maradandó jelenet volt az első sorban tomboló, rövid hajú, póló-farmeros, helyes és mosolygós lány, akit Bruce a szám végén felhúzott magához táncolni.

Igen, Courtney Cox egy klipnek köszönheti először a modell, majd filmes karrierjét. Mert a néhány suta táncmozdulat után a 20 éves – egyébként építésznek tanuló – lányt szerződtette a híres Ford ügynökség, majd néhány, leginkább feledhetőnek minősíthető tévéműsor következett.

Courtney Cox – színtípusához illő színekkel

Az első sikert Jim Carrey oldalán aratta, 1994-ben az Ace Ventura: Állati nyomozóban és még ebben az évben elkezdte forgatni a Jóbarátokat, amelyben ő alakította Monica Geller szerepét. A sorozat 10 évig volt műsoron és a hat főszereplő igen népszerűvé vált. Talán a fodrászok tudnának mesélni, hogy hányan kértek a sorozat által ihletett frizurát. 🙂 Courtney Cox közben a Sikoly szériában is szerepelt, a forgatásokon ismerkedett meg későbbi férjével, David Arquette-tel. 1999-ben házasodtak össze, közös gyermekük, Coco nevű lányuk 2004-ben született meg. A házaspár időközben elvált és Courtney Cox-ot manapság elkerülik mind a tévés, mind a filmes szerepek. Sajnos Hollywood nem túl kegyes a 40-50 év feletti színésznőkkel, igazán kevesen vannak, akiket elkerül a filmszínészi munkanélküliség.

Nos, amikor nem az igazi. 🙂

 

A sorozat következő része a tisztán hideg, vagyis Tél-Nyár színtípus jellemzőiről fog szólni és természetesen most is szeretném kérni a véleményeteket, hogy ki is legyen a cikk alanya. Kérlek, szavazzatok! 🙂

Melyik Tél-Nyár híresség legyen a példa a következő cikkben?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Üdvözlettel:

Éva – Ava Styling

Kedvenc munkaeszközeimmel – a színkendők társaságában 🙂