Az Ősz-Tél (sötét Ősz) színtípuson a meleg színek legsötétebb árnyalatai is remekül mutatnak, hiszen természetes színeik alapvetően sötétek, melegek és törtek. Hideg „párjukhoz”, a Tél-Ősz típushoz hasonlóan megjelenésükben van egy drámai vonás, de mindemellett az Ősz típusokra jellemző természetesség is felfedezhető. Színpalettájuk sötét árnyalatait remekül egészítik ki a ragyogó borostyán, narancsos-rezes árnyalatok és a téglavörös.

Hogy  milyen természetes külső tulajdonságok jellemeznek, ha ebbe az évszaktípusba tartozol?

Hajszíned: jellemzően sötét vörösesbarna, mahagóni.

Bőröd tónusa: sötétebb, meleg árnyalatú bézs vagy olíva.

Szemed: sötétebb, meleg barna, aranybarna, olíva, ritkán pávakék.

Legjellemzőbb színeid: mustársárga, narancs, téglavörös, sötét türkizkék, olívazöld, méregzöld. A számodra legelőnyösebb színek sötétebbek mint az Ősz alaptípus (Ősz-Tavasz) színei és picit eltolódnak a hidegebb árnyalatok felé. De nem hidegek! 🙂

Alapszíneid: világos színek közül a krémszín, meleg halványsárga, vagy halvány barackszín, barnás vagy zöldesszürkék, sötét csokoládébarna.

Kerülendő: a hófehér, fekete, szürke, pink és lila árnyalatok ugyanúgy nem előnyösek számodra, mint az egyéb Ősz típusoknak. (Ősz-Tavasz, Ősz-Nyár) A feketével szemben mégis megengedőbb lehetsz, mint a másik két altípusba tartozó Ősz-társak. ? Viszont, ha sötétbarna helyett fekete ruhát választanál, mindenképp arany színű ékszerekkel viseld!

Sminkszíneid: bézs, arany, karamell, csokoládé, narancs, terrakotta. Rajtad nem fog előnytelenül állni a barackszínű arcpirosító, sőt a hideg típusok „mumusa”:D, a bronzosító sem tiltólistás. Szemhéjpalettád lehet homokszín, arany, mokka, tehát a földszínek teljes tárháza. Jöhet az olívazöld, sötét türkizkék is. Rúzsok közül is a meleg árnyalatokat részesítsd előnyben, pl.: narancs, téglavörös, lazacpiros, pipacspiros, rozsda, bronzvörös.

Ideális nemesfém színek: arany, bronz – neked a sötétebb, óarany is megengedett, sőt kifejezetten előnyös. A bőr, illetve fa ékszerek sem lesznek előnytelenek számodra.

 

 

A sötét Ősz típus egyik ragyogó példája a szupermodellek szupermodellje, Cindy Crawford. Ugyan az elitcsapat tagja volt még Claudia Schiffer, Naomi Campbell és Linda Evangelista is, de Cindy Crawford számított a legmenőbbnek. Védjegyévé vált az ajka felett található anyajegy, melyet gyerekkorában kifejezetten utált, de később mégis ennek a szépséghibának köszönhette egyediségét.

Az 1. sz. fotón Cindy Crawford hideg színeket visel. Ugyan a tényen nem változtat, hogy így is a világ egyik legfigyelemreméltóbb nője, de az ezüst egyáltalán nem emeli ki ragyogóan meleg árnyalatait, a lila szürkíti, a fekete komorrá teszi a megjelenését. A kakukktojás az utolsó, jobb alsó, fiatalkori fotója, ahol a petrolszínű dressz tökéletes választás számára, a többi lehetne harmonikusabb is. Persze fiatal, gyönyörű és fotogén, de létezik számára jobb megoldás is.

1. sz. kép

 

Cindy Crawford 1966. február 20-án született. 16 éves korában, nyári munka (mezőgazdaság – kukoricaföld) során fedezte fel – szerencsére nem Kukorica Jancsi ? – hanem egy jó szemű fotós. A képeknek jó visszhangja volt és ez el is indította Cindyt a modellé válás útján. A középiskolában jól tanult, sőt az egyetemi tanulmányait is megkezdte – vegyésznek készült – de 20 éves korában Victor Skrebneski fotós olyan jól sikerült fotókat készített róla, hogy karrierje egy rakéta sebességével kezdett szárnyalni, hamarosan ő lett az USA legkeresettebb modellje. A legnevesebb divattervezőknek dolgozott, címlapok százain pózolt. 1988-ban a Playboy kamerája elé állt, mellyel kisebb vihart kavart a modellvilágban. 1991-ben nők sokasága irigyelte, amiért Richard Gere felesége lett, de a házasság néhány év után felbomlott. 1998-ban házasodott össze jelenlegi férjével, a volt modell és üzletember Rande Gerberrel, akitől két gyermeke született.

A 2. sz. fotón Cindy színtípusának megfelelő színekben látható. Az Ősz-Tél típuson nagyon jól áll mind az arany, mind a mustársárga, a meleg paprikapiros, a burgundi lila, a csokoládébarna, az arany ékszerek, az aranyszőke melír. Ez a hajszín egy Tél típuson? Erősen kerülendő.

2. sz. kép

Cindy Crawford üzletasszonyként is igen sikeres, már modell korában milliós szerződéseket kötött olyan óriáscégekkel, mint a Pepsi vagy a Revlon. Fitness-videókat adott ki, befektetőként a Fashion Café üzletláncba is beszállt.

Még manapság, 52 éves korában is felkérik fotózásokra, bár leginkább üzletasszonyként tevékenykedik. A család viszont nem marad modell-utánpótlás nélkül, hiszen fia és lánya is örökölték szüleik jó külső adottságait. Lányuk Kaia Gerber, fiatal kora ellenére sikeres modell.

A következő cikk „főszereplőjét” most is szavazás keretében szeretném kiválasztani, kérlek voksoljatok! 🙂 Előre is köszönöm.

 

Melyik Tél-Tavasz híresség legyen a példa a következő cikkben?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy számodra mely évszaktípus színei lennének a legmegfelelőbbek, sok szeretettel várlak színtanácsadáson, itt tudsz időpontot egyeztetni.

Üdvözlettel:

Éva – Ava Styling