Rólam

Mert az első benyomás megismételhetetlen

 

Linda Blair klinikai pszichológus rámutatott, hogy igen csekély idő, mindössze 7 másodpercnyi idő alatt születik meg másokban az első benyomás rólunk, mely magán és üzleti kapcsolatainkban is döntő jelentőségű. Egy első találkozásnál, minden, amit vizuálisan érzékelünk, jelentősen befolyásolja véleményalkotásunkat. Kísérletek eredményei szerint egy találkozás során a partner külső megjelenését, arcát, mimikáját jobban megjegyezzük, mint a mondanivalóját. És amennyiben ezt az első 7 másodpercet elbaltázzuk, partnereink 80 %-a nem felejti el, tehát kevés az esély a javításra.

Fentiek ismeretében talán nem szükséges bizonygatnom, hogy mennyire fontos az összeszedettség, hogy ismerjük magunkat; alkati adottságainkat, a hozzánk illő színeket és stílusjegyeket. Ezek ismerete, az azokhoz való alkalmazkodás a garancia stílusos megjelenésünk „megalkotására”. És amennyiben az alkotásunk tetszetős a külvilág számára, sokkal kevesebb esélyünk van elhibázni azt a döntő jelentőségű, első 7 másodpercet. Kevesebb lesz a téves üzenet, amikor is a partner nem azt az adást érzékeli, amit valóban közvetíteni szeretnénk, amikor rejtve maradnak értékeink a nem megfelelő csomagolás alatt. Természetesen nem szeretném azt sugallni, hogy a belső értékek nem ugyanolyan fontosak. De éppen azok megmutatása miatt nagy jelentőségű a sikeres belépő.

Színtípusunkhoz illő színek, hozzánk illő fazonok, jó minőségű alapdarabok, márkahalmozás kerülése, jól megválasztott kiegészítők, egyszerű, jól kezelhető frizura, szolid nappali smink és ápoltság – szerintem ezek együttesen jelenítik meg a stílusos megjelenés fogalmát és ha sikerül minden téren összhangba kerülni saját magunkkal, nem kell titkon abban reménykednünk, hogy partnerünk a maradék 20 %-ba tartozik. 🙂

Ava Styling néven indítottam el szín- és stílustanácsadó, személyi stylist szolgáltatásomat, melyre Téged is szeretettel várlak, ha szeretnél tisztában lenni a színtípusoddal, ha kíváncsi vagy az alkat- és stíluselemzésedre, ha szeretnél magad mellé valakit, akivel biztosan csak a megfelelő darabokat veszed fel, ha szeretnél szakértői segítséggel szelektálni a gardróbodból és egyéb női kérdések is foglalkoztatnak: a frizurád, sminked, a hozzád leginkább illő kiegészítők stb. Még a személyiségedhez illő parfümök terén is szívesen adok tippeket, bár az bevallottan csak egy igen szeretett hobbim.

Sok szeretettel várlak,
Volosinovszki Éva – szín- és stílustanácsadó, személyi stylist

Kedvenc munkaeszközeimmel – a színkendők társaságában 🙂

 

 

 

AVA STYLING AZ INSTAGRAMON: