Az Ősz évszaktípusba tartozók közös jellemzője, hogy gyönyörűen mutat rajtuk az őszi erdő valamennyi árnyalata, az Ősz-Tavasz (meleg Ősz) típusokon különösen. Az arany, a mustársárga, a rozsda és borsózöld színek különösen szép harmóniában állnak ezzel a ragyogóan meleg színtípussal.

Nézzük, milyen természetes külső tulajdonságok jellemeznek, ha ebbe az évszaktípusba tartozol?

Hajszíned: aranyszőke, vöröses barna vagy vörös. aranybarna vagy közepes gesztenyebarna

Bőröd tónusa: arany vagy meleg bézs árnyalatú, csont/krémszínű, kis bronzos beütés és talán aranybarna szeplőid is akadnak.

Szemed: aranybarna, mogyoróbarna, olívazöld, világos vagy közepesen sötét melegbarna, borostyánszínű, esetleg pávakék.

Színeid a közepesen sötét, közepesen telített árnyalatok. Jellemző színeid:  mustársárga, okkersárga, narancs, borostyánszín, mély narancsvörös, enciánkék, sötét azúrkék, borsózöld, spenótzöld és mohazöld.

Alapszíneid: bézs, vajsárga vagy halvány barackszín, navy kék és a csokoládébarna.

Kerüld el: a hideg és a túlságosan lágy színeket. A hófehér, fekete, szürke, pink és lila árnyalatok nem előnyösek számodra.

Sminkszíneid: földszínek, barackos árnyalatok, aranyló beütéssel. Használhatsz bronzosítót is.

Ideális nemesfém színek: arany, bronz és réz

Az Ősz-Tavasz (meleg Ősz) színtípusnak megfelelő árnyalatok és szettek

 

Ennek a színtípusnak képviselője Debra Messing amerikai színésznő, akinek szépséges, vörös hajzuhataga védjegyének mondható. Amennyire előnytelen tud lenni ez az árnyalat egy hideg színtípusnak, egy Ősz ragyog tőle, gyönyörűen emeli ki az arc előnyös vonásait, különösen, ha még a ruhák színe is stimmel. 🙂

Az 1. sz. képen az első három fotón mutatkozik meg leginkább az összhang, a negyediken Tavasz-színű blúzt visel, de ez még egy működőképes verzió, az altípus színei beépíthetők a ruhatárunkba, persze az irányítást azért ne vegyék át a bázisszíneink 🙂 felett.

1. sz. kép – az Ősz-Tavasz színtípus a számára előnyös színekben

 

Az alábbi, 2. sz. fotón Debra Messing hideg színeket visel – a zöld fülbevaló egyébként tökéletes a vörös hajához – illetve fekete garbót. A fekete szín az arca közelében szükségtelenül komorítja, szigorúvá teszi, amihez a szemüveg felső részének sötétsége is hozzájárul. A többi képen pedig a színt vehetjük észre először és nem őt. Színtípushoz illő színek választása esetén egy szépen harmonizáló egység valósul meg és nem egyes részletek emelkednek ki az összképből.

2. sz. kép – az Ősz-Tavasz színtípus hideg színekben, melyek nem éppen előnyösek számára

 

Debra Messing New York (Brooklyn) szülötte és néhány nap múlva, augusztus 15-én ünnepli 50. születésnapját. 2000-2016 között élt házasságban, egy gyermeke van.

Legismertebb szerepe a Will és Grace című sorozatból Grace karaktere. Később az Álomgyári feleség című minisorozatban, majd 2012-től, a két évadot megélt Smash c. sorozatban alakított főszerepet. Én az utóbbiban figyeltem fel rá és kedveltem meg. Bevallom – foglalkozási ártalom:DD – minden egyes filmben, sorozatban, tv-műsorban a sztori figyelésén túl, a szereplők színtípusát is fürkészem, nem volt ez másképp az ő esetében sem.

A Smash c. sorozatot ajánlom minden Marilyn Monroe-kedvelőnek, azoknak, akiket érdekelnek egy darab színpadra állításának kulisszatitkai és akit nem zavarnak, hogy a főszereplők átlagosan 10 percenként dalra fakadnak. Na, de a Smash-ben igen jó dalokat hallhatunk, képzett, de legalábbis igen jó hangú színész/énekesek tolmácsolásában. Debra pont nem tartozott a sokat éneklők közé, szerepe szerint sikeres szövegíró, tehát működése nagymértékben hozzájárul egy darab végkimeneteléhez.

Szépen, sorban fogok haladni, a cikk következő részében az Ősz-Nyár színtípusokról fogok írni. Ennek kapcsán viszont szeretnélek szavazásra buzdítani titeket, kiről olvasnátok szívesebben? A válaszokat előre is köszönöm! 🙂

 

Melyik Ősz-Nyár híresség legyen a példa a következő cikkben?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

 

https://www.avastyling.hu/szolgaltatasok/szintanacsadas/

Éva – Ava Styling