A munkámban – többek között – azt szeretem, hogy engem is feltölt és lelkesít, amikor látom: hogyan változik meg az ügyfelek önbizalma (növekszik :D) a stílustanácsadást követően. A tanácsadást követő közös vásárlások a legékesebb példái ennek, már akár egy-két órás ruhapróbát követően is szemmel látható a pozitív változás.

Így volt ez Mária esetében is. Mária 50 feletti, többszörös anyuka, már felnőttkorú gyermekekkel. Alkata vékony, szinte kislányos, de szabályos homokóra, karcsú derékkal. A stílustanácsadás során kiderült, hogy Mária a természetesség híve, öltözködésében nagy hangsúlyt kap a kényelem, praktikum és egyszerűség, de a stílusteszt és beszélgetés során az is felszínre került, hogy a külső megjelenés nem feltétlenül tükrözi belső vágyait: szeretné ugyanis jobban kibontakoztatni és megmutatni a benne rejlő nőiességet, többek között ezért is kérte a szakértői segítséget.

 

„Nincs magassarkú cipőm, nem is tudok járni benne.” – nos, e kijelentéshez mérten már az első utunkba eső cipőboltban  (CCC) sikerrel jártunk, ugyanis létezik az a bizonyos megfelelő alternatíva. (Picikét szélesebb lábfej, átlagos cipőméret.) Egy kerekített orrú, kb. 7 cm magas sarkú, nude színű cipő ugyanis kényelmes volt és érdekes módon azonnali volt a változás; már az üzletben elhelyezett tükörhöz úgy sétált Mária, mintha naponta hasonló cipőben járna. (Pedig nem.) És ugyan nem egy magassarkú cipőtől leszünk nők, de hogy a nőiességet ez a cipő kihangsúlyozza, az egészen biztos. Ugyanitt egy telitalpú szandál is nagyon jó választás volt. Mária a korábbi rossz élményekre hivatkozva egyáltalán nem is próbálkozott az elmúlt években hasonló fazonú cipőkkel. Első és jóleső pipa tehát megvolt.

Aztán következtek a ruhák. Minden felpróbált szettről fotó is készül, elsősorban az ügyfél számára, mert egy ruhapróba nem biztos, hogy azonnali vásárlást is jelent. Nem a pénzköltés a cél, hanem a tudatos, személyiséghez illő vásárlás „gyakorlása”, mely nagyban megkönnyíti a későbbi, önálló shoppingolást.  Az első fotók elkészülténél még érezhető volt némi zavar, kicsi szorongás – „nem szeretem, ha fotóznak” – majd ahogy egyre több és több remek ruhát próbált fel – elegáns nadrág, szoknyák, blézer, egyrészes ruha, de farmer és hozzá illő póló is volt közte – úgy jött meg az önbizalom és a második üzlet, többedik próbájánál Mária már szinte fotómodellként pózolt.

Ennyit számít, hogy sok-sok előnyös és nőies ruhát próbált fel egymás után és többször is elhangzott az a mondat, hogy magától ezt le sem vette volna a fogasról. Nos, jó, hogy levettük őket! 🙂  Az egyik kedvence lett egy csodás, fehér, nyári chino nadrág egy színes muszlin blúzzal. Semmi felhajtás, semmi trükk, de egyszerűségében is tökéletes volt!

Chino nadrág – a nyári időszakban tökéletes választás

Mária a stílustanácsadáson elhangzott információkkal és a ruhapróbán készült fotókkal felvértezve a legközelebbi önálló vásárlásán biztosan tudni fogja, hogy melyik darabokat érdemes felpróbálni, azaz esélyt adni nekik. 🙂

Lehet, hogy sokan egy képzeletbeli dobozba helyezitek magunkat, ezáltal akár éveken át mellőzve a ruhatáratokból olyan darabokat, melyek valójában nagyon is illenek hozzátok, csak valamiért nincs meg a bátorság, elszántság, hogy esélyt adjatok ezeknek, ezáltal pedig a változtatásnak. Pedig önbizalmunkat jelentősen növelheti, ha színtípusunknak megfelelő, személyiségünkhöz illő az öltözködésünk. Ezért, ha úgy érzitek, hogy unjátok a ruháitokat, ha reggelente tanácstalanul álltok a szekrény előtt, ha valahogy nem stimmel a hajszín, a smink színe: ne féljetek változtatni!

Ha a változást szakszerű segítséggel szeretnétek megvalósítani, a Szolgáltatások menüpont alatt is be tudtok jelentkezni, akár csak színtanácsadásra, vagy kombinált szín- és stílustanácsadásra, de akár közös vásárlásra, gardróbszervizre is.

Sok szeretettel várom jelentkezéseteket,

Volosinovszki Éva – Ava Styling