Hétfőn, „Stílusnap” keretében Ágival töltöttünk néhány jó hangulatú, információval teli és ezért hasznosnak bizonyuló órát. 🙂 Kitértünk Ági színtípusára, – ez gyorsan ment, alábbiakban olvasható lesz, hogy miért – alkattípusára, illetve beszélgetés; sok-sok kérdést és választ követően Ági kedvelt és preferált stílusirányzataira is fény derült. Az információk birtokában pedig következett az üzletlátogatás, ruhapróbák.

Ágival színtanácsadó képzésen vettünk részt együtt, onnan az ismeretségünk. Ő egy igazi, klasszikus Tavasz, már első pillanatra Nicole Kidman ugrott be, amikor megláttam és a fotókon ti is láthatjátok, hogy színeiben mennyire emlékeztet rá. Egész pontosan világos Tavasz (Tavasz-Nyár), aki, ha kicsit élénkebb színeket szeretne választani, a Tavasz-Tél palettájából is válogathat. (Fotó: smaragdzöld blúz) Alkata, stílusa, finomsága miatt pedig Michelle Pfeiffer és a fiatal Kate Moss is megelevenedik a szemem előtt, de maradjunk Áginál, hisz ő a főszereplő! 🙂

Ági világos Tavaszként egész nyugodtan választhat az élénk Tél palettájából is – lásd a szép, smaragdszínű blúzt.

Ági életében pedig jelenleg kislánya a főszereplő, így öltözködésében nagy hangsúlyt kap a praktikum, mivel játszótéri és egyéb gyermekprogramokhoz kényelmes, de csinos, nőies darabokat szeret választani. Munkahelyi öltözködése hangulatfüggő volt: ebbe belefért egyik nap a nadrágos-teniszcipős, sportosabb megjelenés, más napokon pedig az elegáns, nőies outfit.

A stílusteszt alapján is megállapítható, hogy Ági nagy hangsúlyt fektet a természetességre, kényelmességre, szereti a jó minőségű, jól használható darabokat; másrészt nagyon kedveli a romantikus stílust is, például imádja a fodrokat. (A romantikára való hajlam egyébként nagyon sok Tavasz színtípusú nőre jellemző.) De! Kiderült az is, hogy nagyon kreatív és amennyiben egy alkalom jellege megengedi – pl. barátnős esti program, koktélozás stb. – előtérbe kerül az extravagáns oldala, amely a finom, természetes, nő mögött igenis ott van. Egy „kisfeketéhez” jöhet akár a neccharisnya, szegecses bőrdzseki is, sok és feltűnő nyaklánccal, hozzáillő sminkkel. Kedveli a különböző stíluselemek variálását is, mert mindezek mellett a gyöngy is szóba jöhet, fülbevaló formájában. Az is kiderült, hogy egy formálisabb ruházatot igénylő esti programon szintén vinne egy kis csavart a klasszikus megjelenésbe. Sötét, egy vagy kétszínű estélyi ruhához szívesen viselne piros magassarkú cipőt és a borítéktáskát is helyettesíteni tudná egy apró méretű, piros, szív alakú kistáskával. Tehát sokféle stíluselem belefér a megjelenésébe és ez nagyon jó, hisz mindannyian olyan sokszínűek vagyunk és jó, ha ennek teret is engedünk, ettől leszünk egyediek! 🙂

A navy kék, pöttyös ruhának hiába volt felül tökéletes a szabása, a derékvonalat túl magason indították, ezért a ruha alsó része sajnos nem elég alakbarát.

Alkatát illetően elmondhatjuk, hogy az egyenes és homokóra között helyezkedik el: válla, csípője keskenyebb, mint egy klasszikus (90-60-90) homokóra esetében, viszont van dereka, amit szükséges is hangsúlyozni. A vásárlás során az oversize darabok nem voltak nyerők. Fontos a derék kiemelése: szabásvonallal, övek használatával. Ha a nadrág bővebb, ún. boyfriend fazonú, akkor lényeges, hogy a felsőrész szabása szűk vonalú legyen. Ami nagy felfedezés volt: a rakott szoknya. Ági korábban soha nem tett kísérletet a próbára, úgy gondolta, hogy az mindenképp előnytelenül szélesítené a csípőjét. Nos, az egyik fotón is látható (smaragdzöld felsővel) változat úgy nagyon nőies, hogy kicsit sem teljesíti be az előzetes jóslatot. 🙂 Azoknál a daraboknál, ahol nincs felesleges anyagbőség, ahol a rakott minta apró, vékony vonalakban jelenik meg a szoknyán, nem fognak csalódást okozni. Egy másik, szintén felpróbált ruhánál (kék, fehér pöttyökkel) viszont már nem volt olyan alakbarát a helyzet, a ruha derékvonalát elszabták, az túl magasra került és arányaiban szélesítette a csípőt, így a kiváló felső szabásvonal ellenére sem került be a kosárba. Volt még egy nagyon szép, kislányos jellegű A-vonalú ruha, amelynek nyaka zárt, gallérjára apró gyöngyöket helyeztek el. Nos, ez a ruha nem mindenkinek lenne előnyös, Ági nagyon fiatalos, finom külseje viszont megengedi ezt is. A „jókislányos” feelinget feldobná bőrdzsekivel, amiből színeset szeretne vásárolni, viszont olyat nem találtunk. Így a próba klasszikus feketével történt.

Ágit öröm öltöztetni, kiváló volt ez a néhány óra, amit ezúton is szeretnék megköszönni. 🙂

Éva – Colorfullife-Style Szín- és Stílustanácsadás