Bejegyzésem első részében már vallottam: évekkel ezelőtt nem voltam kellőképpen átgondolt, amikor nyaralós/utazós ruhatárat állítottam össze. Nem feltétlenül figyeltem oda arra, hogy lehetőleg alapdarabokat vigyek; akár ruháról, akár cipőről volt szó. Ennek eredményeképpen általában nagy méretű és nem kellőképpen kihasználható csomagot cipeltem magammal, sok ruhát úgy vettem ki a bőröndből, ahogyan korábban betettem és mégsem voltam elégedett az éppen nálam található választékkal.

Mindezt úgy, hogy alapvetően mindig is törekedtem egy jól használható alapruhatár kialakítására, de ahogy megpillantottam egy nyitott bőröndöt, rám tört a frász és  elkezdtem bedobálni a holmikat, azzal a felkiáltással, hogy „Jaj, ez biztosan nem maradhat itthon, mert…” vagy „Ezt nemrég vettem és amúgy is olyan szép a színe, persze, hogy kell!”

Nem, egyáltalán nem kell minden. Viszont jól kihasználható, kényelmes alapruhatár igen, színtípusunkhoz illően, hogy szinte minden passzoljon mindennel.

Az alábbiakban felsorolt ruhatár összeállításakor dél-európai, tengerpartos + városnézős nyaralásra gondoltam, mint talán leggyakoribb úti cél. Meleg, sőt akár hőség, strandolós napok, kirándulós napok, egy-egy elegánsabb helyen megejtett vacsora. Ezzel a ruhatárral ezt nyugodtan kivitelezhetjük, nem fogunk zavarba jönni. 🙂

Tehát a lista:

 • 6-7 db nyári spagettipántos vagy ujjatlan top, felső/póló
 • 1 db farmershort
 • 1 db chino short
 • 1 db farmernadrág
 • 1 db chino nadrág
 • 1 db fehér blúz
 • 1 db ceruzaszoknya
 • 1 db laza, A-vonalú ujjatlan ruha
 • 1 db maxiruha
 • 1 db strandruha
 • 1 db „kisfekete”
 • 1 db kardigán
 • 1 db farmerdzseki/bőrdzseki vagy akár mindkettő
 • 2 db (minimum, többet lehet) fürdőruha, bikini
 • 1 db tornacipő/edzőcipő/slip on – sportos
 • 1 db magassarkú szandál
 • 1 db saru/lapos szandál
 • 1 db strandpapucs
 • 1 db nyári kalap
 • napszemüveg
 • fehérnemű – melltartóból mindenképp legyen fehér/nude és sötét változat is, jó, ha variálható/levehető pántú a nyári ruhák miatt

Néhány ruhadarab tetszőlegesen felcserélhető, csak arra figyeljünk, hogy egy kivett ruhadarab helyett ne pakoljunk kettő vagy három másikat. 🙂 A maxiruhát nem biztos, hogy mindenki kedveli, vihetsz inkább rövidebb ruhából kettőt. Ha nem szereted a ceruzaszoknyát, vigyél helyette egy kényelmes vászon bermuda nadrágot.

A cél az, hogy a ruhatár szolgálja a kényelmedet, ne te alkalmazkodj az esetleg feleslegesen túl elegáns vagy bármilyen más okból nem célszerű ruhatárhoz. Persze ennek fordítottja is igaz: legyen nálunk néhány, elegánsabb megjelenést biztosító ruha, cipő, hogy ne érezzük feszélyezve magunkat, ha egy étteremben, szállodában, bármilyen esti programon meg kell jelennünk. A nyaralás célja a pihenés, az agymosás, a kikapcsolás az otthoni robotból, az új élmények, impulzusok gyűjtése, töltekezés; ne rontsuk tehát a saját élvezetünket egy rosszul összeállított ruhatárral.

Mert a nyaralás elengedhetetlen része a fagyizás 🙂

 

Az első cikkben a Nyár és Tél típusoknak hoztam példákat, most pedig következzenek az ún. meleg színtípusok, elsőként nézzük a Tavaszt:

 

          

          

          

 

A türkizek, fűzöld, lime és barack után jöjjön az Ősz típusok kicsit komolyabb vagy komorabb:D, de számukra mégis nagyon előnyös színvilága:

 

          

          

          

 

Mivel kézitáskákról még nem ejtettem szót: nyaralásra bőven elég kettőt magunkkal vinni. Egy kisebb méretű, elegánsabb verziót csomagoljunk a bőröndbe, egy másik, nagyobb méretű, pakolásra, kirándulásra alkalmasabbat egyúttal kézipoggyászként is használhatunk. A Husew márka nagy választékban kínál kirándulás-méretű táskákat, melyek sok esetben variálhatók is; funkcionálhatnak hátizsákként és oldaltáskaként egyaránt. A termékek közül én most a Vary típusút emelném ki, ami éppen ilyen kétfunkciós táska. Itt tudjátok megnézni őket, illetve a márka egyéb termékeit is ajánlom figyelmetekbe. Sztanyó Brigitta álmodta meg ezeket a táskákat és hitvallása, hogy a termék igazodjon a viselőjéhez, ne fordítva, illetve munkái az esztétikumon túl legyenek kifejezetten praktikusak is. Úgy gondolom, hogy sikeres megvalósításról beszélhetünk. 🙂

A sok közül, az egyik Vary modell

 

Nyaralás, utazás során egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy magunkkal vitt személyes tárgyainkat, okmányainkat útközben is biztonságban tudjuk, hiszen egész pihenésünkre rányomhatja bélyegét, ha meglovasítják értékeinket. A Satsuma – okos utazás webáruház nagyon nagy választékban kínál biztonsági termékeket. És ha még azt is hozzáteszem, hogy bemutatkozó oldaluk kiemelt szlogenje a “Szenvedélyünk az utazás.”, akkor megértitek, hogy miért is ajánlok a náluk kapható termékekből. Ha a nyaralás során egy gyönyörű, de zsúfolt nagyváros, főváros felfedezése is cél, akkor itt mindenképp nézzetek körül. Személyes kedvenceim a szupertitkos, melltartóra rögzíthető patentos táska, mely a fotón látható rózsaszínen kívül feketében is rendelhető. A másik pedig a “metróbiztos” kompakt válltáska, mely fenyőzöld és khaki színben kapható még. A válltáska lopásgátló technológiákkal és rengeteg zsebbel készült. A táska rendkívül tartós, ellenálló anyagból készült és felbecsülhetetlen értéke van, ha biztonságban tudhatod benne a személyes holmidat.

          

          

Kellemes nyaralást, jó pihenést kívánok nektek! 🙂

Éva – Ava Styling

Ha még nyaralásod előtt szeretnél tiszta képet kapni a színtípusodat illetően, esetleg alkatelemzéssel, stílusteszttel, netán közös vásárlással is összekötnéd, sok szeretettel várom bejelentkezésed, akár szombati napra is kérhetsz időpontot.

Színtanácsadás: https://www.avastyling.hu/szolgaltatasok/szintanacsadas/

Szín- és stílustanácsadás: https://www.avastyling.hu/szin-es-stilustanacsadas/

Közös vásárlás: https://www.avastyling.hu/szolgaltatasok/vasarlas-stilustanacsadoval/