Mivel ez egy igen összetett kérdés, meg sem próbálom egy-két bejegyzésbe sűríteni a lehetséges válaszokat, de hétről-hétre igyekszem körüljárni a témát, kiindulva a szemnek azonnal látható információval, vagyis a külsőségekből.

Életkortól, foglalkozástól, élethelyzettől függetlenül, talán nincs is olyan nő, aki ne szembesülne igen gyakran az öltözködés – „mit vegyek fel már megint, nincs egy rongyom sem” – problémájával.

Biztosan sokan szembesültünk már a következő kérdésekkel:

  • Vajon mely ruha színek/fazonok állnak nekem legjobban?
  • Vajon jól állna, ha sminkelném magam?
  • Akiknél ez nem kérdés: biztosan a megfelelő színeket használom?
  • Vajon a hajam? 🙂 (Szín és fazon előnyös-e?)

Ezek lehetnek a főbb bizonytalansági tényezők, de még sok egyéb, apróságnak tűnő részlet befolyásolhatja pozitívan vagy negatívan közérzetünket. Elég egy rosszul megválasztott kiegészítő, (túl fényes, vagy előnytelen színű harisnyanadrág, kényelmetlenül szoros vagy éppen laza melltartó) máris egész napos feszengés az eredmény.

Elkerülve a túlzott reggeli kapkodást, nem árt néhány apróságot szem előtt tartva készülődni, akár már előző este.

Íme néhány, saját tapasztalaton alapuló tipp:

  1. Elsőszámú szabály: ne divatos akarj lenni elsősorban, hanem stílusos! A folyamatosan változó trendek kínálatából csak azokat emeld be saját ruhatáradba, amelyekről úgy érzed, valóban tükrözik egyéniségedet.
  2. A kevesebb néha több. Öltözék, kiegészítők, smink tekintetében ne akarjunk többet magunkra pakolni, mint amennyi feltétlenül szükséges. Ha a letisztult, stílusos megjelenés a cél, ezt az elvet mindenképp tartsuk be! Coco Chanel, a XX. századi divat nagyasszonyának örökérvényű tanácsai közül érdemes ezt is megfogadni: “Mielőtt elhagyod a házat, nézz tükörbe és tüntess el egy kiegészítőt.” És milyen igaza volt! Számomra nagyon nyomasztó, amikor valaki szettben visel ékszert és mind a fülbevaló, mind a nyaklánc fajsúlyos darab, amelyhez még hozzájárul egy ugyanolyan karkötő is, esetleg gyűrű is. Túl merevvé teszi a megjelenést, másrészt azt az érzetet kelti, hogy az ékszer visel minket és nem fordítva. Szeretem megtörni ezt a túlzott rendet; vagy fülbevaló, vagy nyaklánc, vagy kombinálom a különböző szetteket.
  3. Akinek a haja típusa megengedi az esti hajmosást, tegye. 🙂 Saját verzióban sajnos ragaszkodnom kell a reggeli hajszárításhoz, mivel vékony szálú, göndörödő hajam van, aminek kész merénylet egy egészen pici benne maradt nedvesség is. Aki hasonló hajszerkezettel van megáldva; válassza inkább a korábban kelést és reggeli formázást. A lényeg, hogy a hajunk rendben legyen, mert a fejünket nem tudjuk eldugni napközben és a rendezetlen frizura azonnal feltűnik mindenkinek, mi pedig egész biztosan rosszul fogjuk magunkat érezni.
  4. Ha nagyjából tudjuk, hogy milyen a másnapi várható időjárás, próbáljunk előre „dolgozni” és kikészíteni a másnapra tervezett ruhákat, kiegészítőket. Ha nem gondoljuk meg magunkat reggel, máris nyertünk időt magunknak.
  5. Ha szoknyában indulunk el otthonról, mindig legyen nálunk tartalék harisnyanadrág! Már ennek tudatától magabiztosabbak leszünk.

A téma kiapadhatatlan, ezért folyt.köv. hamarosan!