December közepétől február végéig nyugodtan pompázhatunk csillogó arany vagy ezüst szettekben.
A karácsonyi partikon, majd a január végi, februári farsangi és egyéb rendezvényeken bátran választhatunk olyan összeállításokat, melyek az év bármely más időszakában „soknak” éreznénk. Az ünnepi időszak, majd a báli szezon megköveteli a ragyogást, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik árnyalatot választjuk.

Választásunkat alapvetően meg kell vagy kellene határoznia, hogy milyen évszaktípusba tartozunk, tehát meleg vagy hideg a színtípusunk? A Nyár és Tél, vagyis hideg típusúak előnyös tulajdonságait csakis a hideg ezüst csillogás emeli ki. A meleg arany árnyalatok sajnos besárgítják, szinte beteges arcszínt kölcsönöznek a Nyaraknak, Teleknek, ezért ők jobban teszik, ha erről színről – még ha fájó szívvel is – de lemondanak.

 

A Tavasz és Ősz színtípusba tartozók pedig azzal követnek el hibát, ha nem az arany színű csillogást választják, mivel az ő előnyös tulajdonságaikat, meleg haj, bőr-és szemszínüket éppen ez a szín teszi ragyogóvá, élővé, míg a jeges ezüst csillogás beszürkíti arcukat, tehát éppen annyira fog rosszul állni nekik, mint a hideg típusoknak az arany. Az arany színű ruhánál arra érdemes odafigyelni, hogy gold vagy rose gold, tehát a kiegészítőket választása is ennek megfelelően történjen. A rose gold a Tavaszoknak igen előnyös, míg a sötétebb, óarany változatok az Ősz típusokon mutatnak legszebben.

Ha számodra ez a kérdés még az eldöntendők közé tartozik, ajánlom az általam végzett színtanácsadást. A szabályosan elvégzett kendőteszt során megszületik a válasz. 🙂

Éva – Ava Styling