Nézzük tehát a Pantone Intézet által idei évre kiválasztott színei közül a következő négyet, ismét a különböző színtípusok vonatkozásában. A mostani válogatásban két hideg és két meleg szín kapott helyet, lássuk őket:

 

  1. Blooming Dahlia

Gyönyörű, finom, meleg, pasztell árnyalat. Légies, nőies, a szemnek kifejezetten nyugtató hatású, meleg szín, tehát az Ősz és Tavasz színtípusok építhetik be az öltözködésükbe, illetve smink színként. Nagyon szépen mutat a típusok képviselőin rúzs, arcpirosító formájában ez a finom árnyalat. Bevallom, hogy én ugyan Tél vagyok, de azért nagyon-nagyon tetszik: legyen akár a természetben (virágok), vagy akár jelenjen meg a lakberendezésben.

 

Ősz-Nyár (lágy Ősz) színtablója

A Tavaszok színkártyái

Rúzs formájában


  1. Little Boy Blue

Ez a klasszikusnak nevezhető babakék árnyalat egyértelműen a Nyár típusok színe. Ők bármikor, bármekkora felületen, arcuk közelében viselhetik, gyönyörűen mutat rajtuk. De a szintén hideg Tél típusok szettjeiben is megjelenhet, annak ellenére, hogy rajtuk/rajtunk az élénk, királykék árnyalat az igazi. De tavasszal mi Telek is érezhetjük soknak a királykéket, vágyhatunk a pasztell árnyalatokra, én pl. egész biztosan. 🙂 Van ilyen árnyalatú,  hajszálcsíkos (kék-fehér) ceruzaszoknyám és gyönyörű, nőies, állófodros nyakú blúzom (szintén hajszálcsíkos), amiket imádok tavasszal és nyáron.


  1. Pink Lavender

Ez a szín is egy gyönyörű, hideg, de finom, pasztell árnyalat és ismét a Nyár típusok érezhetik magukat boldognak (lásd ez előbbi színtablókat), hisz ez ismét az ő színük, rajtuk gyönyörűen áll. De! Ugyanúgy, mint a Little Boy Blue-nál, pl. a hideg Telek (Tél-Nyár) is beépíthetik a ruhatárukba. Erre ismét van személyes példám: táskát vettem most tavaszra, pont ilyet és pont azért, mert annyira vágyom a finom, tavaszi árnyalatokra.


  1. Chili Oil

Juj, ez egy nagyon izgalmas szín! Gyönyörű mélységei vannak és ez egyértelműen az Ősz típusok (sötét és meleg Ősz) színe. Nagyon különleges árnyalat, a barna és a bordó között helyezkedik el és sokkal vibrálóbb, tüzesebb, mint a klasszikus barna. Aki olyan szerencsés, hogy jól áll neki, hordja minél gyakrabban! 🙂 Akár nagy felületen, akár kiegészítők formájában remekül mutat. Egy táska, vagy cipő, vagy egy bőrdzseki? <3

Ősz-Tél és Ősz-Tavasz színtablói

Ennek a sorozatnak még lesz egy 3. része, hamarosan jelentkezem vele!

Színes üdvözlettel:

Éva – Colorfullife-Style Szín- és Stílustanácsadás