A Pantone Intézet minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos színét, mely meghatározza az adott év divat- és sminktrendjét és amely meghatározó lesz a lakberendezés terén is. A 2018. év nyertes színe az Ultra Violet, azaz ultraibolya, amely egy erős, határozott, merész lila árnyalat. A spektrum színei között a lila a legrövidebb, ugyanakkor ez a szín rendelkezik a legnagyobb energiával. A lila a piros és kék keveréke, megtestesíti a harmóniát a piros dinamizmusa és a kék nyugalma között. Hangulati válságok esetén egyszerre lazít és megerősít. Aktiválja az agy kreatív központját, növeli a koncentrációs képességet. Extravagáns, kivételes árnyalat: a művészetek, az inspiráció, az ihlet és a titokzatosság tónusa.

És akkor itt ejtenék néhány szót röviden a Pantone Intézetről, melyet oly gyakran emlegetünk, az aktuális divatszínek kapcsán. A Pantone az Egyesült Államokban, New Jersey államban, Carlstadt városában található cég. A vállalatot legjobban a Pantone Színegyeztető Rendszerről, Pantone Matching System (PMS) ismerik, amely egy szabadalmaztatott színtér, amit különböző iparágak használnak, elsősorban nyomtatásra. A vállalat elsődleges termékei a Pantone Kézikönyvek, amelyek nagyszámú és apró (kb. 15×5 cm) vékony kartonlapokból állnak, az egyik oldalára egy sor, a vállalatnál megtalálható színminta van nyomtatva, legyezőszerűen összefűzve. A PMS mögött rejlő ötlet az volt, hogy a tervezők be tudják tartani a színhűséget, amikor az adott szín termelési fázisba kerül, függetlenül attól, milyen berendezést használtak a szín előállítására. Ezt a rendszert széles körben átvették a grafikus tervezők, a reprodukálók és a nyomdák.

Ennyit röviden a cégről és akkor most nézzünk meg a 12 tavaszi trendszínből, egyelőre négyet! Az Ultra Violet mellett még egy hideg színt, a Spring Crocus-t hoztam, egy élénk típusoknak való zöldet, az Arcadia Green-t és a piros, egy meleg árnyalatát, a Cherry Tomato-t. Mutatom a fotókat, színkártyák fotóival együtt, illetve, hogy mely színtípusok építhetik be ezeket a klassz színeket a ruhatárukba.

 

  1. Ultra Violet

Nos, itt nem kérdés a kérdés. Az Ultra Violet egyértelműen a Télkirálynők egyik nyerő árnyalata. Erőteljes, merész, határozott, figyelmet követelő szín, mely önmagában alkalmazva a tavaszi-nyári időszakban talán még a Tél típusoknak is sok lehet. 🙂 A természetben sokszor sárgával együtt fordul elő és szerintem az egy nagyon jó alternatíva az ultraibolya nyáriasítására. Nézzétek a fotón, hogy milyen gyönyörűen mutatnak együtt! <3 Ezzel együtt sem válik rejtőzködő színné, sőt. 🙂 De miért is akarnánk rejtőzködni, használjuk bátran!

                 


  1. Spring Crocus

A Spring Crocus szintén egy lila árnyalat, bár az ultraibolyánál sokkal lágyabb, finomabb verzió. Ez a szín a Nyár típusoké, de a Tél-Nyár, Tél-Tavaszok sem fognak vele mellé, hisz a jó időben az élénkebb Tél típusoknak is jól esnek a lágyabb, ún. pasztell-napok. Én már például alig várom a jó időt, hogy hordhassam a nemrég vásárolt hasonló színű táskámat, feltegyem mellé a körömlakkot és végre magamra kaphassam a navy blue színű ballonomat, a most már igazán utált télikabát helyett. 🙂

 

      


  1. Arcadia Green

Jaj, ez a szín egyenesen a szívem csücske! 🙂 Gyönyörű, élénk, vibráló; egyszerűen meseszép! Az élénk színtípusok, a Tél-Tavasz és Tavasz-Tél tündérkirálynők lehetnek a zöldnek ezzel a csodás árnyalatával.

     


  1. Cherry Tomato

A Cherry Tomato a pirosnak egy meleg, de egyben élénk árnyalata, mely a Tavasz típusokon mutatja meg magát legszebben és azon belül is leginkább az élénk, Tavasz-Tél típusokon. A többi Tavasznak sem kell azért lemondania erről a gyönyörű árnyalatról, a színkártyákon látható, hogy mindegyik Tavasz beillesztheti a ruhatárába, rajtuk nagyon szépen fog mutatni.

        

 

Amennyiben szeretnél képet kapni a színtípusodat illetően, sok szeretettel várlak színtanácsadáson, melyről a Szolgáltatások menüpont alatt olvashatsz bővebben, illetve tudsz időpontot egyeztetni.

Színes üdvözlettel:

Éva – Colorfullife-Style Szín- és Stílustanácsadás