Úgy tűnik az angol királyi család korábbi lázadó tagja, Harry herceg élete végre révbe ért. 2018. május 19-én, szombaton, a Windsori kastélyban található Szent György kápolnában házasságot kötött szerelmével, Meghan Markle amerikai színésznővel és ezentúl hivatalosan a Sussex hercege és hercegnéje címet viselhetik.

Ez a házasság, az addig vezető út és Harry herceg élete sem volt mindennapi, hisz mindannyian tudjuk, hogy mind ő, mind a bátyja, Vilmos herceg, egy amúgy sem könnyű életszakaszukban, kamaszkorukban, tragikus körülmények között  veszítették el szeretett édesanyjukat, A világsajtó életében is erőszakosan vájkált Diana hercegnő magánéletében, szinte vadásztak rá, és még halálában sem találhat nyugalmat. Közel 21 évvel a tragikus balesete után is látnak napvilágot szenzációhajhász cikkek, találgatások; egyáltalán nem lehet csodálkozni azon, hogy Harry herceg nem kedveli, vagy mondjuk ki nyugodtan: szinte gyűlöli a bulvársajtót.

A két kamasz hercegnek kamerák kereszttüzében kellett fegyelmezetten gyászolni édesanyjukat, azt hiszem, aki látta azokat a temetésen készült felvételeket: örökre a szívébe égett a látvány.

Vilmos herceg talán fegyelmezettebb alkat, vagy trónvárományossága révén, egyébként is szigorúbb elvárásokat támaszt vele szemben a királyi udvar, legfőképpen az uralkodó nagymama. 🙂 Harry herceg megkoronázása nem tűnik reálisnak (öten már megelőzik) és a közelmúltig legtöbbször az látszott, hogy inkább csak teher számára a királyi háttér. Sokszor főtt miatta a feje II. Erzsébetnek, de úgy tűnik Meghan Markle igen jó hatással volt rá, gyönyörű és konszolidált esküvőt láthatott a világ és Harry herceg őszintén boldognak tűnik. Amikor menyasszonya Károly herceg oldalán végiglépkedett a vendégek sorfala között, nem lehetett nem látni, hogy mennyire örül és hogy mennyire szerelmes. Igazi love story és a világnak szüksége is van az ilyen meseszerű történésekre.

Nézzük, hogy mikor került úgy igazán a világsajtó kereszttüzébe Harry herceg szerelme, Meghan Markle? Nos, ez tavaly novemberben történt, amikor is bejelentették eljegyzésüket. Ez volt az a pillanat, amikor a webáruházakat megrohamozták a Meghan Markle ruháira vágyó vásárlók, a sajtó pedig a feje búbjától, a cipője sarkáig kielemezte a megjelenését.

A hivatalos eljegyzési fotókon – lásd alább –  szerintem tökéletesen kiválasztott ruhákban pózoltak a fotósnak. Meghan Markle egy szépséges Tél-Ősz, tehát sötét Tél színtípusba tartozik, a fekete alaptónusú ruha kitűnő választás számára, hisz a Tél típusok közül a sötét Telek viselhetik legbátrabban ezt a színt. A fekete alapon elhelyezett kicsit csillogó, halvány fenyőzöld levélmintázat szépen emelik ki a ruhát. A megjelenés összességében elegáns, de egyszerű: az eljegyzési gyűrűn kívül Meghan nem viselt más ékszert. Harry herceg tipikus Tavasz típus, akiknek „feketéje”, tehát sötét színe az ún. univerzális kék, a navy blue. Ez az öltöny tehát mindenképpen jó választás számára. Mindketten színtípusnak megfelelő, előnyös színekbe öltöztek tehát. Az eljegyzést követően egy tévéinterjút is vállaltak, ahol Harry herceg a kék öltönyben (vagy egy másik ugyanolyanban:D), míg Meghan Markle egy egyszerű, elegáns, ujjatlan fenyőzöld ruhában szerepelt. Ékszer itt is csak az eljegyzési gyűrű és a smink is visszafogott.

                   

Aztán a következő neves alkalom a királyi család hivatalos karácsonyi ebédje volt, ahová Meghan Markle – a történelemben először – még nem házastársként, de már meghívást kapott a királynőtől. Az akkor készült fotókon nem éppen előnyös színekben látható, egyértelmű, hogy a Tél típusoknak a bézs, a barna nem a barátja. 🙂

Idén aztán több hivatalos rendezvényen vett részt közösen a jegyespár, Meghan Markle váltakozó sikerrel szerepelt: volt, hogy amiatt bírálták, hogy nadrágkosztümben jelent meg, volt, hogy azért, mert Katalin hercegnővel egy tévéinterjún mindketten kék színű ruhában voltak és hát neki kellett volna alkalmazkodnia.

Tehát ezen előzmények fényében várták sokan az esküvőt, legfőképpen az esküvői ruhát: ez napokig kedvenc témája a világsajtónak. Szubjektív véleményem szerint jól választott. Az esküvői ceremónián Givenchy-ruhát viselt, míg az esküvőt követő fogadásra Stella McCartney tervezett számára egy fantasztikusan szép, letisztult, de nagyon elegáns ruhát. Mindkét ruha tekintetében  elmondható: a kevesebb több elvét nagy becsben tartották. A menyasszony sminkje is igen minimális volt, szinte alig látszódott és a „délelőtti” ruha is igen visszafogott. Színüket tekintve mindkét esküvőn viselt ruha tökéletes választás volt számára, az ún. optikai fehér csodálatosan mutat a Tél típusokon.

Az én szívemhez a Stella McCartney-féle második ruha áll igazán közel, de tökéletesen megértem és elfogadom a másik ruha egyszerűségét is, hisz Meghan Markle-nek több ponton is meg kellett küzdeni az elvárásokkal, mondhatni, hogy mínuszból indult. Ruhaválasztásával (amely egyébként gyönyörű) is tükrözte, hogy minden előzetes bírálat ellenére, nem fog csalódást okozni Sussex hercegnéjeként.

Remélem az esküvőn látott boldogságuk nagyon sokáig kitart és kapcsolatukat nem fogja mérgezni a sokszor hiénaként viselkedő sajtó.

Nektek hogy tetszettek a ruhák? 🙂

Éva – Ava Styling

Képek forrása: Pinterest