Közhelyszerű tény a francia nők stílusossága, jó ízlése, sikkessége, laza eleganciája. Valamit nagyon tudnak és nagyon jól csinálnak.

Nézzük meg: vajon mi a titkuk?

1. Először is: nincs bennük semmi erőltetettség, feszengés. Lazák, könnyedek, a természetességre, kényelemre törekednek. Megjelenésük nem tükrözi a másoknak való megfelelni vágyást és ettől hihetetlen magabiztosságot sugároznak. Aurájuk van és ez a környezetük számára is érzékelhető.
2. Haj- és szépségápolás területén is kerülik a drasztikusságot, a túlzásokat. Amennyiben a hajfestés szükségessé válik, legtöbbször az eredeti hajszínüket emelik ki, nem akarnak magukból új nőt kreálni egy egyéniségükhöz, színtípusukhoz nem illő hajszín választásával. A frizura kialakításánál a minőségi hajvágásra helyezik a hangsúlyt. De egyébként legyen minél természetesebb, „szélfútta” hatású, ha feltűzik, akkor a konty is épp, hogy csak kerüljön fel a fejre. 🙂  A bőrápolást fontosnak tartják, jó minőségű arckrémet használnak, de nem viszik túlzásba a reggeli „cicomát”. Kevés smink, talán csak egy szempillaspirál, arcpír és rúzs és indulásra készek. A manikűr náluk a rövid, természetes körmöket jelenti, nehéz is lenne elképzelni őket, hosszú, hegyes és mintás műkörmökkel.
3. A tökéletesen szabott farmer a legjobb barátjuk, ruhatáruk egyik legfontosabb alapdarabja.


4. Egy francia nő sosem halmozza magára a márkákat. Egyszerre egy márkás darabot visel és azt az egyet tökéletesen kombinálja az olcsóbb, ún. basic darabokkal. Így megmarad a hanyag, laza elegancia.

5. Öltözködésükben kiválóan ötvözik egymással a feminin és maszkulin ruhadarabokat. Egy szimpla fehér férfiingből nőies outfit-et varázsolnak egy farmernadrág és magassarkú segítségével. Vagy fordítva: egy nőies, virágos/fodros blúz-nadrág összeállításhoz választanak férfiaktól átvett cipőfazont, mint pl. az idén igen divatos „Derby” vagy „Oxford”, nőknek készült változatait. A maszkulin ruhadarabokat alkalmazva sem veszítenek sikkes nőiességükből, sőt.

6. Minden francia nőnek megvan a személyes illata, az ún. signature scent, amivel tökéletesen tudnak azonosulni, illik az egyéniségükhöz és környezetük számára azonnal felismerhetővé teszi őket. Tudják, hogy egy személyiséget kifejező parfüm több, mint pusztán egy illatszer. Nyugtató, stresszoldó hatással bír, pozitívan befolyásolja a hangulatot, magabiztosságot ad.
7. Első bejegyzésemben már tettem róla említést, hogy mennyire zavaró számomra pl. egy teljes szettben viselt ékszer. Szerintem merevvé teszi a megjelenést, elveszik az a játékosság, amit az öltözködés, a kiegészítők választása nyújthat nekünk. Nos, a francia nők szeretnek játszani; előszeretettel kombinálják a tökéletes kosztüm darabjait (lehet, hogy épp egy Chanel-t) egyéb darabokkal. A szoknyát szívesen hordják külön, egy szép, alakot kiemelő blúzzal, míg a blézert szívesen veszik fel a hőn szeretett farmernadrággal. Teljes mértékben tudok azonosulni ezzel a nézettel, egyszerűen sikkes, csinos, nőies! Egy üzenet a világnak, hogy nem kell mindent véresen komolyan venni.
8. Gardróbjukat tudatosan építik fel, vásárláskor a mennyiség helyett a minőségre helyezik a hangsúlyt, illetve arra, hogy a megvásárolt ruhadarabok kombinálhatók legyenek egymással. Kevés kiegészítőt hordanak egyszerre (max. 3 db) és abból csak az egyik lehet hangsúlyos.
9. Ruhatárukból nem hiányozhat a trench coat, azaz klasszikus ballonkabát. Tévedés azonban, hogy a leginkább elterjedt színváltozata (bézs/drapp) mindenkinek jól áll. Ez csak a meleg (Ősz vagy Tavasz) színtípusúaknak felel meg. A hideg (Tél vagy Nyár) színtípusúak válasszanak sötétkéket, vagy akár piros színűt. (A színtípusokról későbbi bejegyzésekben részletesen fogok írni.)
10. A francia nők az étkezésből vagy testmozgásból sem csinálnak véres drámát. Ha jól esne nekik egy croissant, nem tagadják meg maguktól. Ez nem jelenti azt, hogy ne törődnének az alakjukkal, de ez nem nyilvánul meg görcsös akarásban. Az elhízás mégsem gyakori, köszönhetően a minőségi, kis adagokban és nyugodtan elfogyasztott ételeknek, amely mellé elfér egy-egy pohár száraz vörösbor vagy pezsgő is. Az edzést nem tekintik versenysportnak, az élvezeti értékét a mennyiség elé helyezik. 🙂

Érdemes tehát ezt a könnyedséget átvenni tőlük, elfogadni és akár előnyt kovácsolni apróbb szépséghibáinkból. Ez a magabiztosság egyik alapja, éljünk hát vele!

Éva -Ava Styling Szín- és Stílustanácsadás